Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-informatie.nl
Gietvloer-informatie.nl

Zelf doen?

Wanneer je tijd vrijmaakt kun je de vloer ook zelf leggen en kosten besparen. Zelfs de beginnende klusser kan een gietvloer gieten. Het is belangrijk dat je goed voorbereid aan de slag gaat. Dus weet welke vloer je wilt, haal daarvoor de materialen in huis en bewerk de ruimte waar de vloer moet komen te liggen goed voor. Zorg dat de ondergrond juist is en maak deze vervolgens vetvrij en stofvrij.

Daarna moet de hechtende primer worden gegoten. De componenten die hiervoor moeten worden gemixt, kun je het beste buiten de ruimte op een zeil mixen. Nadat de je de primer een dag hebt gegeven om te drogen, kun je de basislaag gieten. Zorg er eerst voor dat de eerste laag die je hebt gegoten, vrij is van stof. Mix vervolgens de benodigde componenten bij elkaar, doe dit minstens een minuut, en verdeel dan gelijkmatig over de ondergrond. Laat vervolgens weer een dag drogen. Echter, het is ook belangrijk om de laatste laag binnen 48 uur aan te brengen.

Vervolgens kun je de coating doen na een dag droogtijd te hebben afgewacht. Je kunt deze laag ook twee keer aanbrengen voor een mooier resultaat. Het beste kun je deze laag aanbrengen met een vachtroller. Meestal zijn er verschillende afwerklagen die je kunt aanbrengen op de vloer. Voor extra bescherming, geluiddemping of uitstraling. Hierdoor neemt dit gedeelte nogal wat tijd in beslag. Tussendoor moeten de lagen telkens weer een droogtijd hebben. Natuurlijk kun je ook bij een gietvloerspecialist terecht voor materialen en advies over het zelf leggen van zo een gietvloer.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten