Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-informatie.nl
Gietvloer-informatie.nl

Verschil PU en epoxy gietvloer?

Een PU en epoxyvloer worden beiden gemaakt van een kunststof polymeer, gemaakt uit aardolie. Ze worden beiden gegoten en hebben veel overeenkomsten. Toch zijn er een aantal belangrijke punten te noemen waarin ze verschillen. De grote vraag die je moet beantwoorden wanneer het om het kiezen tussen deze twee vloeren gaat, is of je kiest voor esthetiek of comfort.

Voordelen epoxyvloer

Er zitten verschillende voordelen aan het hebben van een epoxyvloer. Zo zijn epoxyvloeren in vele verschillende kleuren beschikbaar. Er kan met kleurpigmenten worden gewerkt en op die manier kun je elke kleur, levendig en helder, krijgen. Je kunt zelfs teksten en logo’s verwerken in een epoxy gietvloer. Een groot voordeel is dat deze vloer geheel waterdicht is en tegen zware stoffen zoals zuur en chemicaliën bestand is. Verder is de vloer slagvast en stootvast. Ook is de vloer bijzonder eenvoudig te reinigen en oogt de vloer erg hygiënisch.

Voordelen PU vloer

Deze vloer is uitermate geschikt voor mensen met een stofallergie. De vloer is makkelijk schoon te maken en blijft ook hygiënisch. Daarnaast is deze vloer vloeistofdicht. Een ander voordeel is de flexibiliteit van de vloer, waardoor er geen scheuren ontstaan. Deze flexibiliteit zorgt er ook voor dat het op vele ondergronden kan worden gegoten. De PU vloer werkt ook geluiddempend. Mocht je het nog meer willen dempen, dan kan er ook nog een extra dempende laag aan worden toegevoegd. De vloer valt ook te combineren met vloerverwarming, wat ook een mooi pluspunt is.

drogen gietvloer epoxy

> Afwerking

Het verschil in afwerking valt uit in het voordeel van de epoxyvloer. Bij epoxy heb je een ruimere keuze uit kleurtinten en is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen voor glitter in de vloer. Ook kun je er bij epoxy voor kiezen om een logo of tekst in de vloer te laten aanbrengen, bij PU is dit niet mogelijk. Bij PU kun je er wel voor kiezen om de vloer af te werken met een geluiddempende laag. De vloer is van zichzelf al geluiddempend, dus dat weegt twee keer mee. Bij epoxy kun je niet een dergelijke laag toevoegen en de vloer zelf is ook niet geluiddempend. Voetstappen op een epoxyvloer zijn goed te horen.

> Flexibiliteit

De polyurethaan vloer is een stuk flexibeler dan een epoxyvloer. Dit heeft als voordeel dat de PU vloer een stuk minder gevoelig is voor scheuren. Bovendien kan door deze eigenschap de vloer worden aangebracht op veel verschillende ondergronden. Iets wat bij epoxy niet kan. De flexibiliteit heeft ook als voordeel dat de vloer warmer aanvoelt. Mocht dit niet warm genoeg zijn dan kun je bij een PU vloer, vloerverwarming aanbrengen. Dit is bij epoxy helaas niet mogelijk, omdat de vloer dan gaat scheuren.

Verschil in prijs

Hierna volgen de verschillen in prijs voor beide soorten gietvloeren.

Soort gietvloer Dikte Prijs per m2 Verwarmen? Epoxyvloer 2 tot 6 mm €50 tot €150 Niet mogelijk PU vloer 3 tot 4 mm €55 tot €125 Mogelijk

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten