Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-informatie.nl
Gietvloer-informatie.nl

Kunststofvloer

Onder kunststof gietvloeren worden de PU en epoxy vloeren verstaan. Deze vloeren zijn namelijk gemaakt van kunststof polymeren. Deze worden weer gemaakt uit aardolie. Wanneer men over een kunststof gietvloer spreekt, wordt eigenlijk een categorie bedoeld. PU en epoxy vloeren zijn namelijk niet hetzelfde. Ze kunnen niet over een kam gescheerd worden. Ze hebben verschillende eigenschappen. Zo wordt de epoxy gietvloer meer gebruikt in industriële omgevingen en is de PU vloer geschikter voor kantoren en huizen.

Dit heeft alles te maken met de specifieke eigenschappen aangaande comfort en praktisch nut. De epoxyvloer is een stuk goedkoper en kan een stuk meer hebben dan een PU vloer. Een PU vloer biedt meer comfort omdat deze zachter is en dus beter loopt. Bovendien voelt deze vloer warmer aan en kun je hem combineren met vloerverwarming, wat bij epoxy haast niet mogelijk is.

vloerverwarming gietvloer

1) Epoxyvloer

Er zitten verschillende voordelen aan het hebben van een epoxyvloer. Zo zijn epoxyvloeren in vele verschillende kleuren beschikbaar. Er kan met kleurpigmenten worden gewerkt en op die manier kun je elke kleur, levendig en helder, krijgen. Je kunt zelfs teksten en logo’s verwerken in een epoxy gietvloer. Een groot voordeel is dat deze vloer geheel waterdicht is en tegen zware stoffen zoals zuur en chemicaliën bestand is. Verder is de vloer slagvast en stootvast. Ook is de vloer bijzonder eenvoudig te reinigen en oogt de vloer erg hygiënisch.

  • Veel afwerkingen en alle RAL-kleuren mogelijk
  • Waterdicht en bestand tegen chemicaliën/zuren
  • Erg sterk en slijtvast
  • Makkelijk schoon te maken

2) Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer is uitermate geschikt voor mensen met een stofallergie. De vloer is makkelijk schoon te maken en blijft ook hygiënisch. Daarnaast is deze vloer vloeistofdicht. Een ander voordeel is de flexibiliteit van de vloer, waardoor er geen scheuren ontstaan. Deze flexibiliteit zorgt er ook voor dat het op vele ondergronden kan worden gegoten. De PU vloer werkt ook nog eens geluiddempend. Mocht je het nog meer willen dempen, dan kan er voor een extra dempende laag worden gekozen. De vloer valt ten slotte ook te combineren met vloerverwarming.

gietvloer roller

Prijzen van kunststofvloeren per m2

We hebben een overzicht van de kosten van enkele soorten gietvloeren voor je opgesomd. Afhankelijk van voornamelijk het soort gietvloer en de dikte zal de prijs per vierkante meter (m2) verschillen. Onthoud dat daarbij geldt dat hoe groter het totale oppervlak hoe minder je per m2 zult gaan betalen.

Soort gietvloer Dikte Prijs per m2 Verwarmen? Epoxyvloer 2 tot 6 mm €50 tot €150 Niet mogelijk PU vloer 3 tot 4 mm €55 tot €125 Mogelijk

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten