Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-informatie.nl
Gietvloer-informatie.nl

Gietvloer prijs per m2

Hoeveel een gietvloer kost per m2 kan nogal verschillen. Er moet rekening worden gehouden met meerdere factoren. Zo is het van belang welk soort gietvloer het is, hoeveel lagen (opbouw) er moeten worden gegoten en hoe groot het oppervlak is die gevuld moet worden. Daarnaast hangt het er ook van af of het makkelijk te gieten is, zoals bij grote open ruimtes, of wat moeilijker, bij allerlei kleine kamers.

Naast al deze punten, hangt het er natuurlijk ook van af bij wie je de materialen aanschaft en, als je het niet zelf doet, door wie je de vloer laat gieten. Het is altijd een goed plan om meerdere offertes aan te vragen en zo de prijzen van aanbieders in jouw regio te vergelijken.

roller gietvloer aanleggen

Soorten gietvloeren en de prijzen per m2

We hebben een overzicht van de kosten van enkele soorten gietvloeren voor je opgesomd. Afhankelijk van voornamelijk het soort gietvloer en de dikte zal de prijs per vierkante meter (m2) verschillen. Onthoud dat daarbij geldt dat hoe groter het totale oppervlak hoe minder je per m2 zult gaan betalen.

Soort gietvloer Dikte Prijs per m2 Verwarmen?
Epoxyvloer 2 tot 6 mm €50 tot €150 Niet mogelijk
PU vloer 3 tot 4 mm €55 tot €125 Mogelijk
Troffelvloer 6 mm €70 Mogelijk
Mortex 2 tot 3 mm €60 tot €90 Mogelijk
Terrazzo 10 tot 15 mm €150 tot €180 Mogelijk
Beton 4 tot 8 mm €75 tot €115 Mogelijk
Steentapijt 4 tot 12 mm €40 Mogelijk

Houd er rekening mee dat de bovengenoemde prijzen alleen ter indicatie dienen. De prijs per m2 zal lager worden naargelang het totale oppervlak groter wordt. Ga er van uit dat je in Nederland ongeveer €2000 euro kwijt bent voor het laten gieten van PU voor bijvoorbeeld je woonkamer (ongeveer 30 m2). Exacte prijzen weten? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes bij gietvloerspecialisten in jouw regio op en laat je adviseren (geen verplichtingen).

aanleg vloer epoxyvloer

Prijzen gietvloer zakelijk

Voor winkels, kantoren en industrie zijn de prijzen per m2 altijd wel lager vergeleken met wat particulieren dienen te betalen. Dit heeft voornamelijk te maken met dat gietvloerspecialisten hier met grotere machines kunnen werken en op grotere schaal (dus sneller) het materiaal kunnen gieten. Gietvloer voor jouw bedrijf? Laat je dan nu gratis en vrijblijvend adviseren.

Meerprijs; extra opties

Als je kiest voor extra opties dan zullen de totale kosten hoger uitvallen. Een van de redenen waarom de prijzen per gietvloerbedrijf verschillen is dat sommige bedrijven al standaard bepaalde opties in de prijs per m2 opnemen. Dit om een hogere kwaliteit aan te kunnen bieden en op deze manier kunnen ze tevens ook een goede garantie bieden.

Extra opties zijn bijvoorbeeld:

  • wel rekening houden met het uitzetten van de vloer
  • een goede antisliplaag
  • betere bewapening tegen scheuren in de onderlagen
  • profielen en designs
  • rekening houden met plinten (eventueel inbouwen)

Het beste kun je deze wensen vermelden in je offerte aanvraag zodat je een duidelijke prijsopgaaf krijgt van de verschillende gietvloerbedrijven.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten