Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-informatie.nl
Gietvloer-informatie.nl

Design gietvloer

Met een gietvloer kun je vele kanten op. Ze zijn verkrijgbaar in een variëteit aan uitvoeringen. Toch zullen de meeste gietvloeren het beste passen bij een modern en strak interieur, daar de gietvloeren ook zeer strak en naadloos zijn. De meest gevraagde gietvloeren zijn de epoxy en de PU gietvloeren. Bij een epoxy vloer kun je het design nauwkeurig bepalen. Vormen, logo’s en zelfs teksten kun je in de vloer verwerken. Bij PU is dit wat minder, maar deze vloer is wel beschikbaar in bijna alle RAL-kleuren.

Ga je liever voor een betonlook, dan heb je de cementgebonden gietvloer als uitkomst. Mortex kan hier ook een uitkomst bieden. Deze heeft ook een betonlook en is hard als natuursteen. Wanneer je voor een wat chiquere uitstraling wilt gaan is er de terrazzo gietvloer. Deze vloer wordt gemaakt met stukjes marmer en cement en zie je vaak terug bij banken, musea en restaurants. Voor de chique uitstraling betaal je wel flink wat meer dan voor de andere gietvloeren. Voor een moderne industriële look heb je aan een troffelvloer of steentapijt genoeg en hoef je niet te gaan voor de duurdere design gietvloer.

voorbeeld steentapijt

Soorten

De bekendste en meest gekozen gietvloeren zijn vloeren gegoten met polyurethaan of epoxy. Verder zijn er nog populaire uitvoeringen zoals de troffelvloer, mortex gietvloer en cementgebonden vloeren. Hieronder vind je meer informatie aangaande deze vloeren.

 1. Polyurethaan
  Een PU vloer vormt een elastische en ietwat taaie ondergrond. Dit betekent dan ook dat scheuren die onder deze vloer ontstaan niet of nauwelijks zichtbaar worden. Na verloop van tijd is de kans groter dat deze scheuren echter wel aan het oppervlak komen en er lichte strepen ontstaan of een scheuring plaatsvindt. Polyurethaan vloeren kunnen worden afgewerkt met een zijdeglans laag of een matte aflaklaag. Deze vloer wordt meestal gebruikt bij woningen en kantoren. De vloer is niet krasbestendig en kan verkleuren, doch is deze vloer wel meer bestand tegen deze vorm van beschadiging dan epoxy vloeren.
 2. Epoxy
  Gietvloeren van epoxy zijn een stuk harder dan polyurethaan vloeren. Bij deze vloeren kun je kleuren beter tot uiting laten komen dan bij polyurethaan. Dit komt doordat epoxy makkelijker te vermengen is met kleurpigmenten. Hierdoor krijg je vollere en krachtigere tinten. Een nadeel van epoxy is dat deze gegoten vloeren sneller verkleuren. Ze krijgen hierbij een ietwat gelige kleur. Voordeel van deze vloeren is echter wel dat ze makkelijker in onderhoud zijn en minder snel schoenstrepen achterlaten. Een epoxy gietvloer kan ook worden afgewerkt met een glanslak, maar dit verhoogt wel de kans op krassen in de vloer.
 3. Troffelvloer
  Een troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd, bestaat uit zeer fijngemalen kwarts- of grindkorrels. Een epoxyhars zorgt voor de aanhechting tussen deze korrels. Vanwege deze combinatie ontstaat er een zeer stevige vloer. Een dergelijke vloer wordt afgewerkt met meerdere lagen. Hierdoor heeft deze vloer ook een vloeistofdichte eigenschap. De vloer is goed bestand tegen slijtage en ziet er hygiënisch uit. Daarom is dit een veel gekozen variant van gietvloeren. Je ziet deze vloeren veel in de industrie, maar ook in douche- en toiletruimtes, keukens en in de horeca.
 4. Mortex
  De mortex gietvloeren zie je veel terug bij zwembaden, badkuipen en douches. Dit komt vanwege de waterdichtheid van het materiaal. Ook wordt het dikwijls gebruikt om meubels te bekleden. Vanwege de waterdichtheid, is dit soort vloer uitstekend geschikt voor vochtige ruimtes. Mortex heeft een uitstraling die doet denken aan pleisterwerk, als wel beton. Deze ondergrond heeft de hardheid van natuursteen. Bij mortex vloeren wordt geen polyurethaan of epoxy gebruikt. De vloer bestaat uit kalk, cement en enkele toeslagstoffen. Deze samenstelling van stoffen zorgt ervoor dat de vloer onmiddellijk nadat het aangebracht is, waterdicht is.
 5. Cementgebonden
  Deze gietvloer bestaat uit minstens twee lagen voornamelijk cement, bindmiddelen en toeslagstoffen. De vloer wordt afgewerkt met een beschermende laag die bestaat uit polyurethaan of wax. Hierdoor hebben vocht en vuil minder effect op deze ondergrond. Ondanks deze beschermende laag, is deze vloer niet erg geschikt voor vochtige ruimtes. De structuur van deze ondergrond is open en zal dus niet zo goed bestand zijn tegen vocht als alternatieve gietvloeren. Je kunt een cementgebonden gietvloer afwerken met een toplaag die een glanzende uitstraling heeft, als ook een matte uitstraling.

Voor- en nadelen

Vanwege de variatie binnen de categorie gietvloeren, gelden niet dezelfde voor- en nadelen voor alle vloeren. Toch zijn er wel een paar algemene punten te noemen voor de meeste gietvloeren. Zo is een gietvloer beschikbaar in vele kleuren en zijn ze naadloos en geluiddempend. Ze zien er strak en vlak uit en zijn bijzonder duurzaam maar ook brandwerend. Nadeel is dat deze vloeren erg hard zijn en je jezelf dus kunt bezeren. Ook zijn de meeste gietvloeren gevoelig voor strepen van schoenen, vooral bij een lichte kleur, en kunnen putjes en krassen ontstaan.

voorbeeld gietvloer woonkamer

Prijzen

Vanwege de verschillende uitvoeringen van gietvloeren en de variërende manieren van productie, zijn ook de prijzen verschillend. Uiteraard is van belang hoe groot de oppervlakte is bij het schatten van de uiteindelijke prijs. Hoe groter de oppervlakte, hoe voordeliger je per m2 uit bent over het algemeen. Het aantal lagen waaruit de vloer bestaat is ook belangrijk. Voor vijf lagen wordt meer arbeid verricht dan voor twee lagen. Vijf lagen zullen dus duurder zijn. Hierna volgen een aantal gemiddelde prijzen voor de meest gelegde gietvloeren en de oppervlaktes.

 • Polyurethaan:
  Gemiddeld €90 euro per m2 bij totaal van 30 m2, €75 euro per m2 bij totaal 200 m2
 • Epoxy:
  Gemiddeld €75 euro per m2 bij totaal van 30 m2, €60 euro per m2 bij totaal 200 m2
 • Troffelvloer:
  Gemiddeld €80 euro per m2 bij totaal van 30 m2, €65 euro per m2 bij totaal 200 m2

Meer soorten gietvloeren en de bijbehorende prijzen vind je in deze tabel:

Soort gietvloer Dikte Prijs per m2 Vloerverwarming? Meer informatie Mortex 2 tot 3 mm €60 tot €90 Mogelijk Naar pagina Terrazzo 10 tot 15 mm €150 tot €180 Mogelijk Naar pagina Beton 4 tot 8 mm €75 tot €115 Mogelijk Naar pagina Steentapijt 4 tot 12 mm €40 Mogelijk Naar pagina

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende specialisten