Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-informatie.nl
Gietvloer-informatie.nl

Onderhoud

Groot voordeel aan een gietvloer is dat deze bijzonder duurzaam is. De vloer gaat dus lang mee en houdt het goed. Qua onderhoud heb je er dan eigenlijk ook geen kind aan. Het enige wat moet gebeuren, zoals bij elke vloer, is het regelmatig schoonmaken van de vloer. Bij gietvloeren kan dit het beste gebeuren met een zachte bezem of een zachte parketborstel. Natuurlijk kan het ook met een stofzuiger. Het kan ook zijn dat er een stukje van de coating na verloop van tijd beschadigd raakt. In dat geval kun je dat gedeelte van de coating laten vervangen.

Verder hoef je niet veel te doen aan onderhoud. De vloer is van nature stofvrij en vanwege het gladde naadloze oppervlak, zal ander vuil er ook niet in vast blijven zitten. Ook zal er niets in de vloer gaan zitten, wat bij andere vloeren nogal eens voor grote problemen kan zorgen. Met een gietvloer ben je zorgenvrij!

woonkamer hal gietvloer

Schoonmaak tips gietvloer

Hierna volgen enkele tips die je in het achterhoofd kan houden voor het schoonmaken en schoonhouden van je gietvloer:

  • Zo min mogelijk schoonmaakmiddelen en geen zeep gebruiken
  • Vuil, vet, water, etc. trekt niet in de vloer maar blijft er in kringen op liggen, deze kun je het beste met een microvezeldoekje en vloerreiniger verwijderen
  • Geen borstels of sponzen gebruiken
  • Viltjes gebruiken onder de pootjes van meubilair
  • Schuiven van meubilair zoveel mogelijk vermijden
  • Regelmatig stofzuigen en vooral zandkorreltjes zo snel mogelijk verwijderen

Grondige beurt

Als de vloer intensief gebruikt wordt dan kunnen er bijv. schoenstrepen achterblijven of ander soort vuil dat niet met een bezem of stofzuiger weg te krijgen is. Je kunt dan over op een intensieve reinigingsbeurt en gebruikt daar een speciale vloerreiniger met een microvezeldoekje voor.

Speciale aandacht voor vlekken

Ook al is een gietvloer waterdicht, toch wil je bij vlekken zoals van koffie, thee, olie en rode wijn er snel bij zijn. Met een nat microvezeldoekje kun je deze vlekken verwijderen.

Ook is het verstandig om snel actie te ondernemen bij schoenstrepen, deze kun je soms met een potloodgum verwijderen of met speciale middelen. Laat ze in ieder geval niet te lang op de vloer zitten.

Speciale aandacht voor krassen

Krassen ontstaan voornamelijk door zandkorreltjes, het is dus verstandig om de vloer vanaf het begin te bezemen en deze korreltjes te verwijderen. Na verloop van tijd kan het voorkomen dat de toplaag is beschadigd en vuil nu zich wel in deze laag kan nestelen. Het is dan verstandig om dit vuil te verwijderen zoals hierboven beschreven maar niet te proberen de krassen proberen weg te krijgen door te schuren of te polijsten.

Nieuwe toplaag

Na verloop van tijd, na 10 jaar, is het verstandig om de toplaag te vervangen omdat de gietvloer door slijtage er lelijk/vies uit kan komen te zien. Het voordeel van een gietvloer is dat deze uit meerdere lagen bestaat en je enkel de bovenste laag hoeft te vervangen. Zo zal deze er weer als nieuw uitzien.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten