Vloeistofdichte vloer
Bij het uitzoeken van een gietvloer zal je vaak het begrip ‘vloeistofdicht’ voorbij zien komen. Er zijn namelijk nogal wat gietvloeren die vloeistofdicht zijn, maar wat betekent dit eigenlijk? Een dergelijke vloer is een ondergrond die geen naden of kieren heeft waardoor vloeistof kan lekken. Daarnaast absorbeert een vloeistofdichte vloer ook geen vloeistoffen. Dit betekent dat de vloer van binnen nooit nat zal worden, wat de levensduur weer ten goede komt. Tevens heb je ook geen last van vochtplekken. Mocht er vloeistof terecht komen op de vloer, dan dweil je het zo op.
Een dergelijke vloer zal dus ook nooit schadelijke stoffen doorlaten. Deze kunnen dus niet de ondergrond bereiken. Een vloeistofdichte vloer is daarom ook een standaard die veel in keukens, garages en fabriekshallen wordt gebruikt. Met sommige gietvloeren is de vloer nog eens extra beschermd tegen chemicaliën en zuren.
Certificaat
Om een vloer als vloeistofdicht aan te merken is het noodzakelijk deze te laten beoordelen. In sommige situaties kan het namelijk voorkomen dat een vloeistofdichte vloer verplicht is, dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat deze ook echte zo is. Met een certificaat kan dan worden aangetoond dat deze ook daadwerkelijk zo is.
Daarnaast is het zo dat de vloer om de 6 jaar geïnspecteerd moet worden om de certificaat te behouden. Vloeistofdichte vloeren kunnen bijv. verplicht zijn in omgevingen waar gewerkt wordt met brandstof. De meeste gietvloeren zijn waterdicht, maar kunnen er extra eisen gevraagd worden. In dat geval kun je het beste overleggen met een gietvloerbedrijf voor vrijblijvend advies.