Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-informatie.nl
Gietvloer-informatie.nl

Slaapkamer

In een slaapkamer hoort het comfortabel te zijn. Met een goede vloer in de slaapkamer, kom je al een heel eind. Wat wil je dat een vloer in jouw slaapkamer betekent? Het zou bijvoorbeeld fijn zijn als het geluiddempend is. Lig je te slapen, dan word je minder snel wakker gemaakt. Wanneer je uit bed stapt, is het ook fijn om niet met je voeten op een koude ondergrond te komen staan. Een vloer die warm aanvoelt zou dus wenselijk zijn.

Gelukkig kun je dit allemaal bereiken met een gietvloer. Er zijn verschillende vloeren die deze eigenschappen bezitten. Zo is er de PU gietvloer, maar ook de troffelvloer en het steentapijt kun je hiervoor gebruiken.

gietvloer roller

Prijzen

De prijzen verschillen per aanbieder, maar een gemiddelde voor de meest gegoten gietvloeren voor de slaapkamer kan wel worden gegeven. Deze vind je in deze tabel:

Soort gietvloer Dikte Prijs per m2 Verwarmen? PU vloer 3 tot 4 mm €55 tot €125 Mogelijk Troffelvloer 6 mm €70 Mogelijk Steentapijt 4 tot 12 mm €40 Mogelijk

Houd er rekening mee dat de bovengenoemde prijzen alleen ter indicatie dienen. De prijs per m2 zal lager worden naargelang het totale oppervlak groter wordt. Ga er van uit dat je in Nederland ongeveer €1500 euro kwijt bent voor het laten gieten van PU voor bijvoorbeeld een slaapkamer van 25 m2. Exacte prijzen weten? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes bij gietvloerspecialisten op en laat je adviseren (geen verplichtingen).

Geschikte gietvloeren voor de slaapkamer

De meest gekozen gietvloeren voor slaapkamers zijn vloeren gegoten met polyurethaan. Meer informatie hierover of lees verder op pagina soorten gietvloeren.

  1. Polyurethaan
    Een PU vloer vormt een elastische en ietwat taaie ondergrond. Dit betekent dan ook dat scheuren die onder deze vloer ontstaan niet of nauwelijks zichtbaar worden. Na verloop van tijd is de kans groter dat deze scheuren echter wel aan het oppervlak komen en er lichte strepen ontstaan of een scheuring plaatsvindt. Polyurethaan vloeren kunnen worden afgewerkt met een zijdeglans laag of een matte aflaklaag. Deze vloer wordt meestal gebruikt bij woningen en kantoren. De vloer is niet krasbestendig en kan verkleuren, doch is deze vloer wel meer bestand tegen deze vorm van beschadiging dan epoxy vloeren.
  2. Troffelvloer
    Een troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd, bestaat uit zeer fijngemalen kwarts- of grindkorrels. Een epoxyhars zorgt voor de aanhechting tussen deze korrels. Vanwege deze combinatie ontstaat er een zeer stevige vloer. Een dergelijke vloer wordt afgewerkt met meerdere lagen. Hierdoor heeft deze vloer ook een vloeistofdichte eigenschap. De vloer is goed bestand tegen slijtage en ziet er hygiënisch uit. Daarom is dit een veel gekozen variant van gietvloeren. Je ziet deze vloeren veel in de industrie, maar ook in douche- en toiletruimtes, keukens en in de horeca.

Wil je weten wat jouw project gaat kosten? Neem dan nu vrijblijvend contact op met meerdere gietvloerbedrijven in jouw regio.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten