Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-informatie.nl
Gietvloer-informatie.nl

Troffelvloer

Een troffelvloer bestaat uit fijngemalen kwartskorrels of grindkorrels die worden samengebonden d.m.v. een epoxykunsthars. Hierdoor worden deze vloeren erg stevig en dankzij de beschermlaag die er nog overheen komt is de vloer ook nog eens vloeistofdicht. Hierdoor is de troffelvloer ook uitermate geschikt voor keukens, het toilet en de badkamer. Maar ook in een industriële omgeving of in de horeca kun je met een vloer als deze goed uit de voeten. Een extra voordeel is dat hij een stuk krasbestendiger is dan andere gietvloeren.

roller troffelvloer

Extra voordelen

Vloerverwarming kan ook prima worden gecombineerd met een troffelvloer. Verder heeft deze vloer een moderne industriële uitstraling. Je kunt deze vloer dus prima plaatsen in een strak en modern interieur. Wat ook speciaal is aan deze vloer is dat hij kan worden afgewerkt met speciale patronen en logo’s. Ook kun je kiezen voor een glanzende of matte afwerking en is er keuze in de korrelgrootte die gebruikt wordt voor het mengsel waarmee de troffelvloer wordt gemaakt.

Stappenplan aanleggen troffelvloer

Het aanleggen van een troffelvloer gebeurt in een aantal stappen:

  • Ondervloer klaarmaken
  • Een eerste primer voor de ondervloer wordt aangebracht
  • Een tweede laag wordt aangebracht
  • Twee lagen coating wordt aangebracht
  • De troffelvloer moet drogen en duurt dit vaak 1 tot 2 dagen

Prijzen troffelvloer

De prijzen van een troffelvloer staan in de volgende tabel:

Soort gietvloer Dikte Prijs per m2 Verwarmen? Troffelvloer 6 mm €70 Mogelijk

Verschil troffelvloer en steentapijt?

De opbouw van beide gietvloeren zijn eigenlijk hetzelfde, alleen is steentapijt grover en heeft een open structuur. De korrelgrootte van het grind is voor steentapijt 2 tot 12 mm en voor een troffelvloer 0,3 tot 2 mm. Steentapijt lijkt daardoor meer op een stenenvloer dan een troffelvloer.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten