Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-informatie.nl
Gietvloer-informatie.nl

Parkeergarages

In parkeergarages komen dagelijks veel voertuigen langs. Dit zijn zware objecten die de ondergrond zullen aandoen. Bovendien nemen ze veel vuil en zand mee van buiten en maken deze voertuigen nogal veel lawaai. Voor een juiste ondergrond zou het dus het beste zijn wanneer de vloer van zichzelf hygiënisch is en veel gewicht kan dragen op een dagelijkse basis. Nog een laatste, maar zeker niet onbelangrijk punt; de voertuigen moeten zo veel mogelijk grip op de vloer hebben om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren. Voor al deze eisen en voorwaarden biedt een gietvloer de oplossing.

Een epoxy gietvloer is hiervoor de meest passende vloer. Deze ondergrond kan veel dragen en is van zichzelf zeer hygiënisch. Bovendien is het eenvoudig schoon te krijgen. Als het even kan, zou het ook fijn zijn als er verkeerstekens in de ondergrond kunnen worden weergegeven. Dit kan gelukkig ook met een epoxy gietvloer. Ander fijn voordeel is dat de epoxy gietvloer een lage aanschafprijs geniet. Vooral in het geval van parkeergarages waar vaak sprake is van enorme oppervlakten die gemakkelijk vol te gieten zijn met epoxy. Je kunt dan meestal van een flinke korting genieten.

Prijzen

De prijzen verschillen per aanbieder, maar een gemiddelde voor de meest gegoten gietvloeren voor parkeergarages kan wel worden gegeven. Deze vind je in deze tabel:

Soort gietvloer Dikte Prijs per m2 Verwarmen? Epoxyvloer 2 tot 6 mm €50 tot €150 Niet mogelijk Troffelvloer 6 mm €70 Mogelijk Mortex 2 tot 3 mm €60 tot €90 Mogelijk Beton 4 tot 8 mm €75 tot €115 Mogelijk

Houd er rekening mee dat de bovengenoemde prijzen alleen ter indicatie dienen. De prijs per m2 zal lager worden naargelang het totale oppervlak groter wordt. Ga er van uit dat je in Nederland ongeveer €60.000 euro kwijt bent voor een epoxy gietvloer voor bijvoorbeeld een parkeergarage van 1000 m2. Exacte prijzen weten? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes bij gietvloerspecialisten op en laat je adviseren (geen verplichtingen).

Geschikte gietvloeren voor parkeergarages

De meest gekozen gietvloeren voor parkeergarages zijn vloeren gegoten met epoxy. Verder zijn er nog populaire uitvoeringen zoals de troffelvloer, mortex gietvloer en cementgebonden vloeren. Een overzicht:

 1. Epoxy
  Gietvloeren van epoxy zijn een stuk harder dan polyurethaan vloeren. Bij deze vloeren kun je kleuren beter tot uiting laten komen dan bij polyurethaan. Dit komt doordat epoxy makkelijker te vermengen is met kleurpigmenten. Hierdoor krijg je vollere en krachtigere tinten. Een nadeel van epoxy is dat deze gegoten vloeren sneller verkleuren. Ze krijgen hierbij een ietwat gelige kleur. Voordeel van deze vloeren is echter wel dat ze makkelijker in onderhoud zijn en minder snel schoenstrepen achterlaten. Een epoxy gietvloer kan ook worden afgewerkt met een glanslak, maar dit verhoogt wel de kans op krassen in de vloer.
 2. Troffelvloer
  Een troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd, bestaat uit zeer fijngemalen kwarts- of grindkorrels. Een epoxyhars zorgt voor de aanhechting tussen deze korrels. Vanwege deze combinatie ontstaat er een zeer stevige vloer. Een dergelijke vloer wordt afgewerkt met meerdere lagen. Hierdoor heeft deze vloer ook een vloeistofdichte eigenschap. De vloer is goed bestand tegen slijtage en ziet er hygiënisch uit. Daarom is dit een veel gekozen variant van gietvloeren. Je ziet deze vloeren veel in de industrie, maar ook in douche- en toiletruimtes, keukens en in de horeca.
 3. Mortex
  De mortex gietvloeren zie je veel terug bij zwembaden, badkuipen en douches. Dit komt vanwege de waterdichtheid van het materiaal. Ook wordt het dikwijls gebruikt om meubels te bekleden. Vanwege de waterdichtheid, is dit soort vloer uitstekend geschikt voor vochtige ruimtes. Mortex heeft een uitstraling die doet denken aan pleisterwerk, als wel beton. Deze ondergrond heeft de hardheid van natuursteen. Bij mortex vloeren wordt geen polyurethaan of epoxy gebruikt. De vloer bestaat uit kalk, cement en enkele toeslagstoffen. Deze samenstelling van stoffen zorgt ervoor dat de vloer onmiddellijk nadat het aangebracht is, waterdicht is.
 4. Cementgebonden
  Deze gietvloer bestaat uit minstens twee lagen voornamelijk cement, bindmiddelen en toeslagstoffen. De vloer wordt afgewerkt met een beschermende laag die bestaat uit polyurethaan of wax. Hierdoor hebben vocht en vuil minder effect op deze ondergrond. Ondanks deze beschermende laag, is deze vloer niet erg geschikt voor vochtige ruimtes. De structuur van deze ondergrond is open en zal dus niet zo goed bestand zijn tegen vocht als alternatieve gietvloeren. Je kunt een cementgebonden gietvloer afwerken met een toplaag die een glanzende uitstraling heeft, als ook een matte uitstraling.

Wil je weten wat jouw project gaat kosten? Neem dan nu vrijblijvend contact op met meerdere gietvloerbedrijven in jouw regio.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende specialisten