Er zijn een aantal verschillende soorten gietvloeren. En met variaties tussen gietvloeren, krijg je ook variaties in prijzen. Een belangrijke factor de invloed uitoefent op de gietvloer prijs is de oppervlakte. Hoe groter de oppervlakte is die gegoten moet worden, hoe meer geld je eraan spendeert. Dat klinkt logisch, maar relatief gezien wordt het goedkoper. Bij een grotere oppervlakte is het per vierkante meter meestal een stuk voordeliger. Hierbij gaat het wel om grote ruimtes. Als het een groot oppervlakte betreft die uit allerlei kleine kamertjes bestaat, is het leggen van een vloer een stuk lastiger en ben je minder voordelig uit.

Een andere belangrijke factor die effect heeft op de prijs is het aantal lagen. Dit is van belang, aangezien elke laag afdoende moet drogen voordat er met de volgende laag begonnen kan worden. Dit zorgt voor meer arbeidskosten naarmate er meer lagen moeten worden aangebracht. Soms moet je rekening houden met extra kosten. Hierbij moet je denken aan aanbrengen van uitzettingsvoegen, een antisliplaag, een wapeningsnet op de ondergrond en vloerprofielen. Dit soort extra’s worden bij sommige zetters al verrekend met de prijs per vierkante meter. Bij andere komt het er nog bovenop.

Prijzen per m2 in 2019

Prijzen verschillen per zetter, maar een gemiddelde voor de meest gegoten gietvloeren kan wel worden gegeven. Zo ben je voor polyurethaan ongeveer tussen de €75 en de €90 euro per m2 kwijt, afhankelijk van de oppervlakte die gegoten moet worden. Bij epoxy zal dit een stukje goedkoper zijn en tussen de €60 euro en €75 euro per m2 liggen. Bij een troffelvloer zal dit tussen €65 euro en €80 euro liggen per m2. Let op, dit zijn gemiddelden. Het is daarom altijd verstandig om offertes aan te vragen.

Soort gietvloer Dikte Prijs per vierkante meter (m2) Verwarmen?
Epoxyvloer 2 tot 6 mm €50 euro tot €150 euro Niet mogelijk
PU vloer 3 tot 4 mm €55 euro tot €125 euro Mogelijk
Troffelvloer 6 mm €70 euro Mogelijk
Mortex 2 tot 3 mm €60 euro tot €90 euro Mogelijk
Terrazzo 10 tot 15 mm €150 euro tot €180 euro Mogelijk
Beton 4 tot 8 mm €75 euro tot €115 euro Mogelijk
Steentapijt 4 tot 12 mm €40 euro Mogelijk

Houd er rekening mee dat de bovengenoemde prijzen alleen ter indicatie dienen. De prijs per m2 zal lager worden naargelang het totale oppervlak groter wordt. Ga er van uit dat je in Nederland ongeveer €2000 euro kwijt bent voor het laten gieten van PU voor bijvoorbeeld je woonkamer (ongeveer 30 m2). Exacte prijzen weten? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes bij gietvloerspecialisten op en laat je adviseren (geen verplichtingen).

Prijzen voor jouw project weten?

Omdat er zoveel aanbieders in Nederland actief zijn kunnen de gietvloer prijzen per m2 aanzienlijk per bedrijf verschillen. Daarom is het raadzaam om offertes op te vragen en het aanbod vrijblijvend te vergelijken.