ESD gietvloer

ESD staat voor Electro Static Discharge, wat elektrostatische ontlading betekent. Een ESD gietvloer is dan ook een vloer die voorkomt dat statische lading via de ondergrond op mens of machine wordt overgedragen. Een dergelijke vloer kan goed van pas komen bij computerruimtes, operatiezalen en andere hightech productiefaciliteiten waar een kans bestaat op het overdragen van elektrische lading. De ESD vloer geleidt de lading netjes naar de aarde in plaats van het over te dragen op mensen of machines.

Voorheen werden deze vloeren gemaakt met behulp van PU of epoxy, maar deze geleiden de elektrische stromen niet helemaal gelijk, wat wel de bedoeling is. Daarom worden er in de ESD vloeren van nu andere polymeren gebruikt bij het vervaardigen van deze vloer. Hierdoor worden de stroompjes wel gelijk verdeeld en is het nog veiliger.

roller gietvloer

Waar moeten ESD gietvloeren aan voldoen?

Een ESD gietvloer is een specialistische vloer die extra aandacht vraagt tijdens het leggen. Waar moet een ESD vloer dus aan voldoen? Denk aan:

  • de vloer zorgt ervoor dat er geen ontladingen kunnen plaats vinden
  • de vloer beschermt elektronica, uitrustingen en personen
  • de vloer moet op de juiste manier geaard worden
  • de vloer is ook bestand tegen zuren en chemicaliën
  • gelegd volgens de NEN- en DIN-normering

Wat kost een ESD gietvloer?

Een ESD vloer is een speciale vloer dat eigenlijk een verbeterde/aangepaste epoxyvloer is. De prijzen liggen dan misschien wel 25% hoger dan een gewone epoxyvloer:

Soort gietvloer Dikte Prijs per m2 Verwarmen?
Epoxyvloer 2 tot 6 mm €50 tot €150 Niet mogelijk

Prijzen voor jouw project?

Omdat er veel aanbieders actief zijn kunnen de prijzen van gietvloeren per bedrijf aanzienlijk verschillen. Daarom is het verstandig om offertes op te vragen en deze te vergelijken.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend