Gelukkig voelen de meeste gietvloeren van zichzelf al warm aan. Wanneer dit niet genoeg is, kun je met vele verschillende gietvloeren ook nog aan vloerverwarming denken. Bij de meeste ondergronden kun je dit namelijk goed combineren. De beste gietvloeren die je kunt combineren met vloerverwarming zijn de PU vloeren en de troffel- en steentapijtvloer. Vanwege de open structuur van de twee laatstgenoemde vloeren, isoleert het goed en laat het tegelijkertijd de warmte goed door. Bij deze vloeren is vloerverwarming dan ook het meest effectief. Bij PU heb je het grote voordeel van flexibiliteit waardoor er geen scheuren ontstaan ondanks de hitte.

Bij een epoxy gietvloer is het helaas niet mogelijk om te kiezen voor vloerverwarming. Epoxy is niet flexibel genoeg. De warmte zou de epoxy toch doen uitzetten en omdat het materiaal niet meewerkt zullen er scheurtjes ontstaan. Terrazzo, betoncire en mortex zou je eventueel kunnen combineren met vloerverwarming. Het wordt echter niet aangeraden, omdat hier ook een grotere kans bestaat op scheurtjes maar indien gewenst is het toch wel te realiseren (afhankelijk van opbouw van de lagen).

Soort gietvloer Dikte Verwarmen? Structuur Flexibel?
Epoxyvloer 2 tot 6 mm Geen vloerverwarming Dicht Nee
PU vloer 3 tot 4 mm Vloerverwarming Dicht Ja
Troffelvloer 6 mm Vloerverwarming Open Ja
Mortex 2 tot 3 mm Vloerverwarming Dicht Ja
Terrazo 10 tot 15 mm Vloerverwarming Dicht Nee
Beton 4 tot 8 mm Vloerverwarming Open Nee
Steentapijt 7 tot 9 mm Vloerverwarming Open Ja

Zoals beschreven is het wel mogelijk om in alle gevallen (met eventuele aanpassingen aan de opbouw van de gietvloer) vloerverwarming te gebruiken behalve als je kiest voor een epoxyvloer. Laat je vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden door contact op te nemen met gietvloerspecialisten.

Prijzen gietvloer i.c.m. vloerverwarming

De kosten bestaan in dit geval uit 2 onderdelen, namelijk de kosten voor de gietvloer zelf (zie ook prijzen gietvloer) en de vloerverwarming kosten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor elektrische vloerverwarming of een die werkt op basis van warm water en gekoppeld is aan een CV-ketel. Ter indicatie kun je aanhouden dat 50 m2 vloerverwarming (met warm water) dat dient als hoofdverwarming je ongeveer €1400 euro zal kosten. Deze kosten komen dan bovenop de kosten voor de gietvloer.

Prijzen voor jouw project weten?

Omdat er zoveel aanbieders in Nederland actief zijn kunnen de gietvloer prijzen per m2 aanzienlijk per bedrijf verschillen. Daarom is het raadzaam om offertes op te vragen en het aanbod vrijblijvend te vergelijken.