Een coatingvloer is een bodem die bestaat uit één of twee componenten. Hierbij kan worden gekozen tussen epoxy, PU of acrylaat. In tegenstelling tot de gietvloeren, wordt deze vloer niet gegoten, maar gerold. Met een roller wordt de coating aangebracht en hierdoor is de vloer ook bijzonder dun. In de meeste gevallen zijn coatingvloeren niet dikker dan 1 millimeter. Voor een coatingvloer is een vlakke, egale ondergrond nodig. Hoe vlakker de ondergrond, hoe mooier de coatingvloer zal worden. Hierdoor wordt er voor het rollen van de vloer, eerst geslepen, gestraald of geschuurd aan de ondergrond.

Vanwege de dunne laag, is een coatingvloer een stuk goedkoper dan een gietvloer. Net als de meeste gietvloeren is deze vloer vloeistofdicht, maar ook bestand tegen chemische middelen. Het is eenvoudig in onderhoud en hygiënisch. Je kunt bij deze vloer kiezen of je een antislip wilt toevoegen of niet. Het is net zoals gietvloeren naadloos en je kunt het tevens aanbrengen op de wanden.

Prijzen voor jouw project weten?

Omdat er zoveel aanbieders in Nederland actief zijn kunnen de gietvloer prijzen per m2 aanzienlijk per bedrijf verschillen. Daarom is het raadzaam om offertes op te vragen en het aanbod vrijblijvend te vergelijken.