Gietvloer voor bakkerijvloer

Voor een bakkerijvloer is een gietvloer zeer aan te raden. Een epoxy gietvloer zal het beste voldoen aan de eisen van een bakkersvloer. Deze heeft namelijk een twee keer zo hoge trek- en druksterkte als beton. Hierdoor is het uitstekend bestand tegen machinale en chemische belasting. Epoxy is ook bestand tegen de verschillende temperaturen die in een bakkerij vaak aanwezig zijn. De extreme hitte uit de ovens en de snerpende kou uit de koelcellen.

aanleg vloer epoxyvloer

Waarom kiezen voor epoxy?

Voordeel van deze epoxy gietvloeren is dat ze relatief goedkoop zijn in vergelijking met andere vloeren die dezelfde eigenschappen hebben. Daarnaast is het ook vrij snel gelegd en kun je dus snel aan de slag.

Prijzen gietvloer voor bakkerijen

Wat een gietvloer voor jouw bakkerij gaat kosten is afhankelijk van wat je precies kiest. Hieronder enkele gemiddelde prijzen per m2:

Soort gietvloer Dikte Prijs per vierkante meter (m2) Verwarmen?
Epoxyvloer 2 tot 6 mm €50 tot €150 Niet mogelijk
Troffelvloer 6 mm €70 Mogelijk
Mortex 2 tot 3 mm €60 tot €90 Mogelijk
Beton 4 tot 8 mm €75 tot €115 Mogelijk

Wil je de exacte prijzen voor jouw project weten? Neem dan vrijblijvend contact op met meerdere specialisten voor een gratis kostencalculatie.

Prijzen voor jouw project weten?

Omdat er zoveel aanbieders in Nederland actief zijn kunnen de prijzen van gietvloeren per bedrijf aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om offertes op te vragen en het aanbod te vergelijken.